Как да направите вашите врати за апартаменти и прозорците си по-сигурни

Едно от най-важните неща, които трябва да занаете относно врати за апартаменти, е как да ги направите по-сигурни. Ако вашите прозорци и врати за апартаменти не изглеждат надеждни, сега е моментът да ги подсигурите. Някои апартаменти позволяват живущите в тях да направят някои корекции, но други не. Понякога слаби врати за апартаменти могат да бъдат заменени с по-масивни, но при някои конструкции това е невъзможно. Но има няколко неща, които можете да направите сами:

  1. Подсигурете вашите врати за апартаменти с по-дълги винтове.
    Металната част, която обхваща отвора в рамката на вратите за апартаменти, където влиза резето, може да бъде подсигурена. Извадете един от винтовете и го премерете. Най-често използваните са не по-дълги от 2,50 см. Можете да засилите патрона на вашите врати за апартаменти като замените винта с такъв от 8,50 см. Това ще го задържи по-силно към рамката на вратата. Това, разбира се, няма да направи всички врати за апартаменти устойчиви на ритници, но с един ще паднат много трудно!
  2. Сменете патрона на настоящите врати за апартаменти.
    Ако не сте под наем или договорът ви го позволява – сменете патрона на вратата с нов. Това със сигурност е защитна мярка относно вашите врати за апартаменти, в случай че живеете под наем или пък сте загубили ключа си.
  3. Поставете аларма на вашите прозорци и врати за апартаменти.
    Има изгодни комплекти аларми за врати, които се поставят на рамката. Когато сте вътре настройте алармата. В случай, че някоя от вашите врати за апартаменти е под натиск, алармата издава силен и неприятен звук.

Вашият коментар