Започват строителни проверки в богатите квартали на Лондон

Строителни инспектори от здраве и безопасност на изпълнителната власт, започват оглед на луксозни имоти в Лондон на фона на опасения за покачване на смъртните случаи и тежките наранявания.

Повишението на така наречените „милиардери мазета“ – подземни разширенията на жилища в някои от най-скъпите квартали на Лондон – привлича нужда от контрол заради опасения за покачване на смъртните случаи и тежките наранявания.

Разследване на строителните инспектори от здраве и безопасност ще разгледат имоти в Кенсингтън и Челси, както и в Фулам следващата седмица, тъй като правителството се готви да ограничи опасните обекти.

Докладвани са 17 смъртни случая на строителни работници през последните 10 години в резултат на срутване при разкопки. Имаше 27-сериозни наранявания през същия период.

Строителната индустрия е едина от най-опасните в Обединеното кралство, тя използва 5% от всички работници и служители, но на нея се падат 31% от смъртните случаи на работното място, според статистиката.

През декември миналата година, Конрад Сидебон, директор на компания, бе осъден на три години, след като общ работник бе смачкан до смърт при копаене на мазе в Фулъм. Сидебон и други служители бяха осъдени за вземането на грешни решения който са застрашили живота на работниците.

Екипите за проверка ще се търсят ключови проблеми за безопасността: срутване при разкопки, риск от колапс на сградата при промени, за опасностите от работа с тежки стоманени греди, и на достъпа до незащитени части на обекта.

С тези си действия и проверки изпълнителите от здраве и безопасност очакват инцидентите при подобни строителни действия значително да намалеят до минимум.

Вашият коментар