Университета в Ковънтри строи модерна сграда

На университета в Ковънтри е възложена поръчката на стойност £ 37 милиона за да изгради нова сграда за наука и здраве. Изпълнението е възложено на строителна фирма BAM.

Строителната фирма трябва да започне работа по изграждането през следващия месец.

Пететажната 120 000 кв сграда в Park Street трябва да бъде завършена през 2017.

В модерната сграда ще работят на световно ниво на преподаване, тя ще разполага с най-съвременно оборудване и лаборатории за университета. Ще има още пробна операционна зала, напълно оборудвана с линейка, най-новите технологии за бърза помощ ще бъдат на разположение. A лаборатория ще е специално построена за преподавателска и изследователска дейност в областта на биологическите и аналитични науки. Ще има също и лекоатлетическа писта, клиника за спортна терапия.

„Новата сграда е значително развитие за бъдещето ни като водещ съвременен университет, който осигурява на обучение на световно ниво, изследователски и симулационни съоръжения за нашите студенти за здравето и живота на науката.“ – каза декана на университета.

Строителна фирма BAM е едина от най-големите организации за строителни услуги в страната.

Строителните екипи ще започнат работа по подгатвянето на обекта за сериозната работа. Очаква се сградата да отвори врати в края на следващата година.

Вашият коментар