Предстои строежа на най-високата сграда в Бостън

Бостън е в разгара на безпрецедентен бум на строителството, но много от новите сгради са незабележими, повечето от тях за офис сгради или жилищни сгради – тава силуетите на много от градовете в Съединените щати.

В сряда, разработчика Richard L. Friedman официално ще започне строителството на най-високият небостъргач ще който ще бъде построен в Бостън от 40 години насам – 700- метровата кула в Dalton St. 1, която ще се включи в града втори Four Seasons Hotel.

„Това ще бъде най-качествената сграда строена някога в града“, каза Фридман, главен изпълнителен директор на Carpenter & Co.

„Тя разполага с 11-метров таван, камина във всяка етажна собственост, най-добрите кухни, най-доброто от всичко. Тя ще бъде на върха на пазара.“

Проектът е за 750 000 000 $ очаква се строителството да приключи през 2017.

Мащаба и величието на сградата ще има за цел да символизира по-широка промяна която преминава през Бостън, която ще се превърна в премиер за пазара на инвестиции в недвижими имоти в света. Изграждането на сградата ще се финансира от инвеститори от 26 страни, включително и от основателя на Microsoft Corp. Бил Гейтс.

В 61-етажната кула ще включва 211 стаи и Four Seasons Hotel. Бостън ще бъде един от седемте града с два хотела Four Seasons. Другите са Лондон, Шанхай, Сингапур, Лос Анджелис, Чикаго, и Истанбул.

Сградата ще включва извита стъклена фасада и основата ще е гранит New England. Ще има и 5000-квадратен фута парк, проектиран от известния

Вашият коментар