Строителните разходи в Ню Йорк се увеличават

Строителните разходи в New York City се покачват, според доклад и анализ на New York Building Congress, публикуван в четвъртък.

Миналата година, разходите за строителство са нараснали до $ 32900 милиона щатски долара, до 5% от 28200 милиона щатски долара през 2013 г. Това е втората поредна година в която разходите са се увеличили с 5%, и за сега няма никакви признаци на забавяне.

„Бума на строителството върви нагоре“, каза Ричард Андерсън, президент на New York Building Congress. Покачването на нови проекти в града води до засилено търсене на наети работници по договори. Освен това, цените на изолационни материали, тръбни продукти и стоманени профили растат с бързи темпове, според доклада.

Г-н Андерсън очаква още увеличение с най-малко 5% през тази година като отбелязва, че спада в цените на петрола и природния газ ще има малък ефект, защото те представляват само една малка част от разходите за строителство.

Според доклада, болниците са най-скъпите имоти за изграждане, от $ 800 до $ 950 за квадратен метър, следвани от пет звездни хотели, които струват $ 700 до $ 800 за квадратен метър. Университетските сгради на трето място, от $ 600 до $ 850 за квадратен метър.

Г-н Андерсън каза нарастващите разходи не забавиха проектите за развитие, но ако те продължат да се увеличават, може да има забавяне.

Вашият коментар