Повишава се строителството в Чикаго

Ако когато сте в Чикаго все по често чувате звука на ударни чукове и триони, значи не Ви се причува. Прогнозната стойност на всички разрешителни за строеж, издадени от града за ново строителство и ремонт се е повишила с 46 процента през последните две години.

През 2012 г., даде възможност похарчването на $3700 милиона за строежа на нови сгради и ремонт на старите. Този брой се увеличи до 5400,0 милиона щатски долара само за първите 11 месеца на 2014 година. И все пак, сумата е твърде далече от 6,40 милиарда щатски долара в очакваното разрешение публикувано през 2007 г., като бизнеса с недвижими имоти е на път да падне в пропастта.

И докато отдела за градски сгради предупреждава, че прогнозната стойност на един проект не винаги е това, което в действителност е изразходваната стойност, експерти казват цифрите отразяват значителен ръст в строителството.

Към ноември в района на Чикаго има трети най-висок ръст на работни места в строителството, като са се открили 9100 нови работни места през последните 12 месеца, което е още един знак, че строителството е във възход.

„Това е най-добрата цифрата от 2008 г. насам“, каза Саймънсън. „Но индустрията е все още 20 на сто по-долу от своя връх през 2006 г.“

Том Гилбъртсън от Gilco Scaffolding Co видя 15% увеличение на приходите за миналата година въпреки слабия старт, „продажбите все още са силни“, каза Гилбъртсън. „Това е средата на месец декември, а ние все още сме заети.“

Вашият коментар