Дебат за изграждането на нови училища в Quincy

Училищното настоятелство в Quincy планира да наеме строителен мениджър който да ръководи проекта на стойност $ 89.0 милиона, но местните главни изпълнители и подипълнители се противопоставят на тази идея.

Трима от членове на училищното настоятелство на Quincy, вицепрезидент Джеф Мейс, Ричард Макней и Скот Стоунс са насрочили специална среща, за да чуят план за изпълнение от компания, която започва да реализира този проект: Holland Construction of Swansea, Illinois.

Идеята е да се изградят пет нови основни училища и едно допълнение към гимназията в Куинси.

Прецедателя на борда Стефани Ервин не присъства на заседанието в сряда сутринта, но заяви, че не харесва вързия начин по който се е свикала срещата.

На тази среща Джери Мейс от Maas Construction каза: „Ние вече имаме добри отношения с местните архитекти и инженери. Имаме проверки и баланси с нашите местни подизпълнители. Ние не искаме външен строителен мениджър да ръководи проекта, и ако това се случи „Maas Construction“ няма да участва в изпълнението на този проект!

Други подизпълнители по време на срещата заявиха, че има опасност парите за заплати да отидат в джоба на строители който са извън града, ако външен мениджър поеме изпълнението.

Мейс заяви, че основен приоритет е да се гарантира строежът на нови сгради в срок и в рамките на бюджета.

Съветът ще се събере отново следващия понеделник за продаде първите 10 милиона долара облигации за проекта.

Вашият коментар