Русия в подготовка за световното първенство през 2018

Правителствена делегация, водена от руския първи вицепремиер Игор Шувалов, посети Нижни Новгород за проверка на темпа на подготовката за FIFA World Cup ™ Русия 2018 в град Волга през тази седмица. В допълнение към Игор Шувалов, който е и първи заместник-председател на организационния комитет FIFA World Cup ™ Русия, в делегацията беше още министара на спорта Виталий Мутко и изпълнителния директор Алексей Сорокин.

Делегацията инспектирала мястото на което бъдещия 45 000 стадион ще бъде построен, това е живописно място между реките Волга и Ока. Игор Шувалов особено похвали избора на място за сцена, което е с гледка към старата част на града Кремъл на отсрещния бряг на Волга. Също така е близо и до катедралата Александър Невски.

Според строителните планове, разработени за мястото на стадиона, общата площ ще е 37 хектара, от които 21 са разпределени на арената. Нова станция на метрото също ще бъде построена там, ползите за местните жители и посетителите на Нижни Новгород ще бъдат мачове новия стадион. Строителната площадка в момента се изчиства и изграждането ще започне през следващите няколко седмици.

„Стадионът е издържал държавна експертиза, и ние сме дали зелена светлина за започване на строителството – сайтът е вече в процес на подготовка“, това заяви управителя на Нижегородска област Валери Shantsev, коментирайки хода на подготвителната работа за арената.

Игор Шувалов също инспектира напредъка на строителството на новия пътнически терминал на международното летище в Стригино, където работата започна през 2014 г. Новият терминал ще започне да работи в края на следващата година, а пистата ще бъде ремонтирана на време за World Cup 2018. Делегацията също отиде да види как върви изграждането на новия пет-звезден хотел в центъра на града и двата обучителни терена, които също са включени в регионалната програма за подготовка за Световното първенство.

„Ние сме наистина разчитаме на Нижни Новгород, тъй като градът е изцяло готов да приеме няколко мача.“ отбеляза Виталий Мутко.“

Вашият коментар