Масови проверки на сгради в Рига

Представители на строителния съвет в Рига са проверили около 300 обществени сгради в Рига след трагедията Zolitude. Общо 3886 сгради са били инспектирани през първите девет месеца на 2014 година, от строителния съвет на Рига.

След разпадането на супермаркет Maxima на 21 ноември 2013 г., Министерството на икономиката нареди строителния съвет да инспектира всички обществени сгради в Рига. Повече от 300 сгради са били инспектирани четири месеца след трагедията, в това число 200 големи обществени сгради и 117 супермаркета, каза говорителката на строителния съвет. Инспекторите от строителния съвет в Рига са проверили общо 3886 сгради през първите девет месеца на тази година. Проверките показват, че супермаркетите обикновено са засегнати от различни видове дефекти – пукнатини, повреди причинени от влага и т.н. Собствениците на тези сгради поискаха независима проверка в дълбочина.

След тази проверка, броят на жалбите от жителите по отношение на безопасността на супермаркети, жилищни сгради и други обществени сгради са се увеличили. Собствениците на тези сгради са изцяло отговорни за техническото състояние на сградите, това обясни строителния съвет!

Вашият коментар